Hond mee op wintersport

Neemt u uw huisdier mee op wintersport?

Natuurlijk is uw hond of kat helemaal onderdeel van het gezin. Als u lekker een week of twee gaat wintersporten neemt u uw kinderen en partner ook mee. Maar doet u dat ook met uw huisdier?

Onhandig
Veel mensen ervaren op vakantie gaan met een huisdier als onhandig. Het begint eigenlijk al bij het boeken van de reis: veel accommodaties laten geen huisdieren toe. En waar laat u uw trouwe viervoeter als u lekker van de helling af suist of een avondje door wil zakken bij de après-ski?

Uit logeren
Iedereen die dieren heeft, heeft vast ook vrienden, familie of kennissen die het geen enkel probleem vinden om een tijdje op te passen. Sommige mensen vinden het zelfs héél erg leuk om een logeer-huisdier (erbij) te hebben. Natuurlijk ook extra fijn voor u: als u uw hond in een vertrouwde omgeving achter kunt laten, kunt u met een gerust hart op weg.

Kennel of dierenhotel
Als u uw vrienden of familie niet tot last wilt zijn, is een kennel natuurlijk een handige oplossing. De ene hond of kat vindt het geweldig om tussen zijn soortgenoten te zitten terwijl de ander gestresst terug komt. Hierover kunt u vaak wel afspraken maken met de kennel of het hotel in kwestie. Soms betaalt u daar dan extra voor, maar uw huisdier wordt professioneel verzorgd en dat is een fijn idee, zeker als uw huisdier al wat ouder is of speciale behoeften heeft.

Mee?
U kunt uw huisdier(en) natuurlijk ook gezellig meenemen. Vooral honden vinden winter en sneeuw fantastisch. Maar als u uw huisdier meeneemt, moet u zich daar natuurlijk wel op instellen. Ten eerste moet de hond net als thuis ook uitgelaten worden, dus volle dagen skiën en niet naar de hond omkijken, zal niet gaan. Vooral omdat uw hond in een onbekende omgeving zit, heeft hij of zij extra aandacht nodig in het begin.

Het uitlaten van uw hond in de diepe sneeuw is gelukkig vaak wel een feest en samen met uw hond kunt u op deze manier aardig wat sneeuwpret hebben. Verder zijn lang niet alle accommodaties geschikt om honden mee te nemen. Zorg er daarom voor dat u bij het boeken van de reis al hebt uitgezocht of de accommodatie huisdiervriendelijk is. Heeft u een grote hond, vermeld dit dan nog even apart. In Frankrijk zijn kleine hondjes vaak geen probleem, maar als u aankomt met een hond van zo’n 40 kilo is het opeens niet zo makkelijk meer.

Niet vergeten…
• Zorg ervoor dat u een geldig paspoort van uw huisdieren bij u heeft en dat deze recent is ingevuld door uw dierenarts.
• Zorg dat uw huisdier alle benodigde inentingen heeft (denk aan rabies!)
• Denk ook aan de benodigde ontworming.
• Eenmaal op bestemming: laat uw hond nóóit op geopende skipistes lopen. Dit voor de veiligheid van uw hond, maar natuurlijk ook voor de veiligheid van de andere wintersporters.
• Laat uw hond niet overmatig sneeuw eten. Daar kunnen ze flinke buikpijn van krijgen.
• Mijd gepekelde wandelpaden, dit kan irritatie geven aan de voetzooltjes van uw hond.

Deel dit via:
Translate »