Let op: aangepaste openingstijden Leiden (Vijf Meilaan) en Leidschendam.

Geschiedenis

  • Mijn Dierenkliniek Leiden
  • Mijn Dierenkliniek De Mare

Mijn Dierenkliniek Leiden

Mijn Dierenkliniek Leiden

In 1978 is de gezelschapsdierenpraktijk gestart als vrije vestiging door dierenarts B. Broer. De volledige benedenverdieping aan de Boshuizerlaan 26 werd ingericht als praktijkruimte . Dierenarts Broer verleende sindsdien tevens de medische zorg in het Leidse dierenasiel “Stevenshage” (toen nog aan de Besjeslaan) en dierenpark Wassenaar, dat in 1984 om financiële redenen moest sluiten.

Na het plotse overlijden van dierenarts B. Broer in juni 1982, werd de praktijk overgenomen door dierenarts E.J.M. van de Wouw. Er volgden een aantal uitbreidingen, verbouwingen en veranderingen van de praktijk. De belangrijkste hiervan in vogelvlucht:

1985 Praktijkruimte uitgebreid met nieuwe wachtruimte.
1992 Patiëntenadministratie werd gestart op een computer. Kaartenbakken werden verleden tijd.
1994 Uitbreiding met nieuwe behandel-/operatiekamer.
1996 Nieuwe opnameruimte op eerste verdieping.
1999 In gebruik name balieruimte
2002 Geen open spreekuren meer maar uitsluitend werken op afspraak.
2005 In gebruik name aparte röntgenkamer en vernieuwde röntgenapparatuur en automatische ontwikkelaar.

In 1978 werkten in de praktijk 1 dierenarts en 2 assistentes, waaronder mevrouw M. van de Wouw. In de loop der tijd nam het aantal medewerkers toe tot 3 dierenartsen en 6 assistentes in 2011. Op 1 mei 2011 is de praktijk overgenomen door Drs. R.R. Kermani en wordt voortgezet onder de naam “Mijn Dierenkliniek Leiden”. Op dit moment werken er 3 dierenartsen en 5 assistentes in “Mijn Dierenkliniek Leiden”. Sinds de overname zijn er een aantal noviteiten in de kliniek bijgekomen, zowel veterinair als niet-veterinair. Op deze manier proberen wij de diergeneeskundige zorg voor uw huisdier zo optimaal mogelijk te maken.

Een aantal belangrijke noviteiten zijn:

Zuurstofgenerator
Narcose-monitor (tevens bloeddruk + electrocardiogram (ECG))
Nieuw narcose-toestel
Uitbreiding tandheelkunde mogelijkheden
Nieuwe couveuze
Video-endoscopie
Nieuwe bloedanalyser
Nieuwe urine analyser
Diathermie
Digitale röntgen
Digitale dentale röntgen
Echo-apparaat

Mijn Dierenkliniek De Mare

Mijn Dierenkliniek De Mare

Op 1 juli 1985 is dierenartspraktijk De Mare geopend als vrije vestiging in het pand aan de Bronkhorststraat in Leiden. Het bestond uit een beneden- en bovenwoning. Boven wonen en beneden werken. De praktijk aan huis hebben was in die tijd heel gebruikelijk. De onderhoudstatus van het benedenhuis was erg slecht. Er moest heel veel aan opgeknapt worden voor het geschikt was om als praktijkruimte te dienen. We hebben heel veel zelf gedaan. Wat we zelf niet konden doen heeft de aannemer gedaan.

De praktijk bestond uit een kleine wachtkamer, tussenruimte, spreekkamer, keuken en toiletruimte. De toiletruimte werd ook gebruikt als donkere kamer om de röntgenfoto’s te ontwikkelen. De praktijk werd ingericht met medische apparatuur afkomstig uit ziekenhuizen. Die apparatuur was afgeschreven of werd niet meer gebruikt, maar functioneerde nog prima. Zo konden we de kosten zo laag mogelijk houden. Het was crisis in die jaren en als je dan ook nog een dierenarts was van het vrouwelijk geslacht, dan was het niet makkelijk om een geldlening van een bank te krijgen!

Een bord op de deur, een kaartenbak en 1 kleine advertentie in de krant (volgens de code van de dierenarts mocht je in die tijd maar 1 advertentie plaatsen) en we konden beginnen. Met open spreekuren, zoals toen gebruikelijk was. Het aantal cliënten groeide gestaag. In 1990 werd de dierenarts BTW plichtig. Voor medicatie het lage tarief, voor alle andere zaken en handelingen weer het hoge tarief…. Wat een rompslomp gaf dat voor de administratie!

In 1992 werd mede daarom de automatisering ingevoerd. En dat was in het begin heel ‘eng’! De kaartenbak verdween. De gegevens gingen de computer in…….maar er kon opeens ook van alles geprint worden. Het was een heleboel werk om alles goed te ‘zetten’ in de computer, maar wat een feest was het toen na 1 jaar alles goed draaide met de computer! Dan wil je niet meer zonder!

Het cliëntenbestand bleef groeien en het pand werd wat krap. De wachtkamer zat soms zo vol, dat mensen buiten moesten wachten. Een spreekuur duurde soms wel 3 a 4 uur! Een verbouwing was nodig om ruimte te maken voor een balie en een betere opnameruimte. Ook moest alles weer eens geschilderd worden. En ondertussen in die kleine ruimte ‘gewoon’ doorwerken. De open spreekuren werden afgeschaft en er werd alleen nog volgens afspraak gewerkt. Dat was een hele verbetering!

De praktijk bleef groeien waardoor we in de eerste jaren van deze eeuw op zoek gingen naar een groter pand om op een prettige manier door te kunnen werken. Uiteindelijk vonden we in de oude bakkerij (van de gebroeders Prenen, een begrip in Leiden!) de geschikte ruimte. Het lag aan de Willemstraat. Zo konden we ook in de wijk blijven. Na een hele grondige verbouwing van een half jaar door een aannemer is daar een mooie kliniek van gemaakt. Daarin hebben we nog 8 jaar met veel plezier gewerkt!

Maar aan alles komt een eind. Na 28 jaar eigenaar te zijn geweest van een praktijk waarin veel aandacht is geweest voor de kattengeneeskunde, hebben wij afscheid genomen en is Robbert Kermani de nieuwe eigenaar geworden! En zoals we Robbert kennen zet hij zijn schouders eronder om de praktijk verder uit te bouwen en te ontwikkelen zoals in deze tijd verwacht mag worden!

Onze kliniekenMijn Dierenkliniek Leiden

Vijf Meilaan 7

2321 RH Leiden

071 - 576 40 58
 

Mijn Dierenkliniek De Mare

Willemstraat 52

2316 CT Leiden

071 - 521 83 93
 

Mijn Dierenkliniek Leidschendam

J.S. Bachlaan 67

2264 WB Leidschendam

070 - 327 11 10

Onze kliniekenMijn Dierenkliniek Lisse

Vivaldistraat 27A

2162 AA Lisse

0252 - 830 380
 

Mijn Dierenkliniek Hillegom

Vennipperhof 3

2181 RT Hillegom

0252 - 830 345
 

Mijn Dierenkliniek Noordwijkerhout

Pletterij 1

2211 JT Noordwijkerhout

0252 - 376 400