Op pad met de auto?

Het is ontzettend leuk om uw huisdieren eens een dagje mee te nemen naar een mooi bos of strand, iets verder dan uw eigen omgeving. Zeker nu de herfstkleuren weer prachtig zichtbaar zijn! Huisdieren moeten soms wennen aan het reizen met de auto. Zo zorgt u ervoor dat dit zo goed mogelijk verloopt. 

1. Laat uw huisdier op jonge leeftijd wennen aan de auto

Als uw huisdier gewend is aan het reizen met de auto, beperkt u de stress en zorgt u ervoor dat hij of zij rustig blijft tijdens de rit. Jonge dieren wennen makkelijker aan nieuwe dingen dan oudere dieren. Neem uw puppy of kitten daarom al vroeg mee, zodat ze leren dat het niet eng is. Dit geldt overigens ook voor konijnen en knaagdieren. Stress kan op latere leeftijd voorkomen worden als ze op jonge leeftijd wennen aan de auto.

2. Oudere dieren laten wennen in de auto

Het wennen in de auto begint met uw huisdier in de auto te zetten als deze stilstaat. Daarna kunt u de motor aanzetten. Voor veel dieren kan het geluid en de trilling een beetje eng zijn. Blijf op een rustige toon tegen uw huisdier praten, zodat hij zich op zijn gemak voelt. Wanneer dit goed gaat, kunt u een stukje gaan rijden. Het is aan te bevelen om dit met twee personen te doen, zodat er iemand op de achterbank bij uw huisdier kan zitten.

Lees alle tips in ons MDK Magazine!