In de praktijk

In de praktijk met paraveterinair Kim

Bij Mijn Dierenkliniek is geen dag hetzelfde. Van de liefste kittens tot de schattigste schoothonden en alles ertussenin: ze komen allemaal langs voor hun jaarlijkse vaccinatie, maar ook voor operaties en andere medische hulp. We geven u graag een kijkje in het reilen en zeilen van onze dierenklinieken. Paraveterinair Kim Douven – Den Haan vertelt graag over haar werk. 

 

”Ik vind het heel belangrijk om klanten met een goed gevoel naar huis te laten gaan, helaas kunnen wij niet alle dieren beter maken, maar ik vind het wel heel belangrijk dat mensen zich gehoord en begrepen voelen.”

 

Hoe bent u terecht gekomen Mijn Dierenkliniek?

”In september 2010 in het laatste jaar van mijn opleiding tot paraveterinair kwam ik als stagiaire voor twee dagen in de week, toen heb ik een half schooljaar meegelopen bij Dierenkliniek de Mare, toen de praktijk nog van Saskia Stibbe was. Al snel werd ik gevraagd of ik na het behalen van mijn diploma vast wilde komen werken, dit wilde ik heel graag en nu werk ik al tien jaar op de vestiging aan de Willemstraat in Leiden. In juli 2013 heeft Robbert Kermani de praktijk overgenomen en werk ik met veel plezier voor Mijn Dierenkliniek de Mare!”

Wat is uw functie in de dierenkliniek en welke specialisaties horen daarbij?

”Ik ben paraveterinair en hoofdassistente van Mijn Dierenkliniek de Mare, als paraveterinair ben je een echte duizendpoot, je bent het eerste aanspreekpunt voor de klanten, neemt de telefoon aan, geeft voer en medicatie mee en daarnaast help je de dierenarts tijdens consulten en operaties. Ook doe ik de bestellingen en daarnaast ben ik het aanspreekpunt op de praktijk voor de andere collega’s en zorgen we er met elkaar voor dat de praktijk goed draait.”

Lees het hele interview in MDK Magazine!