Houd de kat uit de boom!

Nu Sinterklaas het land weer heeft verlaten, staat kerst nu echt voor de deur. Veel mensen hebben de kerstboom al in huis gehaald. Maar hoe zorgt u ervoor dat de kat straks niet in de boom hangt?

Een stevige kerstboom

Als er ineens een grote boom in de woonkamer staat, is dat enorm interessant voor uw huisdieren. Ze zullen hem dan ook van dichtbij inspecteren. Een kerstboom valt door alle decoraties snel om. Dat is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn voor uw hond of kat. Zorg daarom voor stevigheid. Dit kan bijvoorbeeld door de boom in een mand of pot te zetten met daarin stenen. Zorg ook voor voldoende afstand tussen kastjes en de kerstboom, zodat katten er niet makkelijk in kunnen springen.

Kerstballen bovenin

Als u vooral glazen kerstballen heeft, plaats die dan zoveel mogelijk hoog in de boom. De kunststof ballen kunnen onderin. Wanneer uw hond of kat iets te dicht langs de boom loopt, zullen ze niet breken als ze op de grond vallen.

Verstop snoeren

Huisdieren knagen graag op van alles wat eigenlijk niet mag. Werk daarom draden van kerstverlichting goed weg. U kunt bijvoorbeeld ook de draad wat hoger langs de muur plaatsen. Nog beter is om lichtjes met batterij te gebruiken, dan lopen er helemaal geen draden over de grond. De batterij verstop je in de kerstboom en is dus kauw-proof.

Een echte kerstboom kan gevaarlijk zijn

De Dierenbescherming waarschuwt baasjes van honden en katten: “Heeft u een afgezaagde kerstboom? Zorg dan dat uw hond of kat niet uit het water kan drinken waar de boom in staat. Dit kan diarree, braken, maag-darmproblemen, maar ook problemen met het zenuwstelsel veroorzaken.” Let daarnaast ook op dennennaalden. Deze zijn giftig en kunnen scherp zijn. Een dennennaald kan zelfs de darmwand doorboren. Dit geldt overigens ook voor naalden van nepbomen. U hoeft de kerstboom natuurlijk niet helemaal buiten de deur te laten, met bovenstaande tips zorgt u ervoor dat iedereen in huis van de kerstsfeer geniet!

Deel dit via:
Translate »