Maand van het gebit

Februari – maand van het gebit bij Mijn Dierenkliniek

Gebitsverzorging van het huisdier is jarenlang een ondergeschoven kindje geweest. Gelukkig zien steeds meer mensen het nut er van in. Heeft u wel eens in de bek van uw huisdier gekeken? Nee? Doen! Een gezond gebit is immers zo belangrijk!

Honden en katten staan in feite aan dezelfde invloeden bloot als wij mensen. De voeding wordt opgenomen en in de mond vermalen door de tanden en kiezen. Speeksel en bacteriën zorgen voor de eerste enzymatische afbraak. De bacteriën in de mond vormen o.i.v. de enzymen in het speeksel tandplaque. Deze tandplaque zet zich af in hoeken en gaten van het gebit. Meestal dus langs de tandhalzen. De grote hoeveelheid bacteriën en afbraakproducten zorgen op den duur voor ontstekingen aan het tandvlees en erger nog, ontstekingen van de wortels van de tanden en kiezen. Wanneer men nog langer wacht, kan deze ontsteking uiteindelijk de wortels van tanden en kiezen aantasten.

Wanneer de tandplaque langer blijft zitten (en dus niet wordt weggepoetst) dan hard het uit tot tandsteen. In zo’n geval is een professionele gebitsreiniging noodzakelijk.

Wat kunt u doen?

Probeer elke dag de tanden van uw hond of kat te poetsen. Tandenpoetsen vormt nog altijd de gouden standaard v.w.b. de gebitsverzorging

1. Gebruik een reinigende gel, die u op de tandhalzen aan kunt brengen (vraag ernaar bij de assistente).
2. Gebruik speciaal mondwater, dat uw huisdier mag opdrinken. Elke dag een klein scheutje in het drinkbakje.
3. Geef speciale kauwstaafjes, let op! Niet iedere soort werkt goed. Wij hebben kauwstaafjes die werkelijk bijdragen aan de verzorging van het gebit.
4. Door het geven van speciale voeding helpt u het gebit van uw huisdier gezond te houden, wij kunnen u hierin adviseren.

Speciale acties bij Mijn Dierenkliniek

1. Gratis gebitscontrole door een van onze dierenartsen*
2. 10% korting op de gebitssanering van uw hond of kat**
3. 10% korting op alle gebitsproducten

Actievoorwaarden

* Wij werken uitsluitend op afspraak. Wenst u gebruik te maken van de gratis gebitscontrole, belt u dan met een van onze assistentes en geef aan dat u voor de gratis gebitscontrole wilt komen. Let op! De dierenarts controleert uitsluitend het gebit van uw hond, kat of konijn. Indien er tevens vragen of onderzoek naar andere zaken dan het gebit nodig is, wordt er een normaal consult berekend.

** De korting wordt gegeven op de gebitssanering en eventuele extracties. Niet op de narcose, medicijnen en dentale röntgenfoto’s.