Het gebit van de hond

Maar liefst 8 op de 10 honden ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom van belang om de oorzaken te herkennen en om te weten hoe u het beste het gebit van uw hond kunt verzorgen. Wij geven u graag tips. 

1. Het herkennen van gebitsproblemen

Het is niet gemakkelijk om gebitsproblemen te herkennen. Een belangrijke aanwijzing kan zijn dat uw hond niet goed meer eet, en dan vooral de droge en harde brokjes laat liggen. Ook een slechte adem kan ook duiden op gebitsproblemen. Veel mensen denken dat dit normaal is, maar dit kan aanleiding zijn voor een bezoek aan de dierenarts.

2. Begin op tijd met poetsen

Om het gebit van uw hond goed te kunnen controleren, moet u waarschijnlijk even oefenen. De meeste honden vinden dit namelijk niet prettig. Begin er daarom zo jong mogelijk mee, dan kan uw hond rustig wennen. Til tijdens het aaien even voorzichtig een lip op aan de zijkant van de bek en aai daarna verder. Breidt dit langzaam uit zodat u steeds iets langer de tanden en het tandvlees kunt controleren.

3. Kauwen is belangrijk

Naast het poetsen is kauwen voor honden ook belangrijk. Echter, alleen het geven van harde brokken is niet voldoende. Veel honden schrokkende brokken, zonder te kauwen, naar binnen. U kunt uw hond beter een kluif of kauwspeeltje geven. Er zijn speciale speeltjes met een structuur die ervoor zorgt dat de kiezen goed schoon worden gemaakt en die het tandvlees masseren.

4. Laat elk halfjaar het gebit van uw hond controleren bij de dierenarts

In de maand van het gebit kunt u het gebit zelfs gratis laten controleren door één van onze dierenartsen. Het regelmatig controleren van het gebit zorgt ervoor dat eventuele problemen snel worden opgespoord en verholpen. Hier vindt u onze contactgegevens voor het maken van een afspraak.