Moet ik mijn huisdier wel of niet verzekeren?

Dat is een lastige vraag, want men verzekert tegen onverwachte hoge kosten, toch? Maar wat is de kans dat er iets gebeurt met uw huisdier waarbij de medische kosten zo hoog oplopen dat u deze niet kunt betalen?

U kunt er vanuit gaan dat een verzekeraar in principe niet wil uitkeren. Immers, een verzekeringsmaatschappij is een commercieel bedrijf met als doel winst maken. Dat is op zich niet erg, ieder bedrijf wil winst maken, want anders is het niet levensvatbaar. Zo bestaat er geen dierenkliniek die geen winst wil maken. Anders is de boel simpelweg niet draaiende te houden. Maar daardoor zijn er wel een heleboel kleine lettertjes waar u goed doorheen moet lezen!

Voordeel van een verzekering
  • Wanneer uw huisdier iets overkomt of ernstig ziek wordt en u de medische kosten niet of niet volledig zelf kunt dragen is het prettig uw huisdier verzekerd te hebben.

Maar let op de kleine lettertjes! Bekijk goed wat er wel en niet meeverzekerd is! Sommige verzekeringen dekken namelijk de specialist slechts voor 50%. En laat uw huisdier in die gevallen nu 7 van de 10 keer naar een specialist moeten gaan…

Nadeel van een verzekering
  • De meeste verzekeringen dekken de preventieve kosten van uw huisdier niet (vaccinatie, ontworming, antivlooienmiddel, voeding, enz.)
  • De meeste verzekeraars passen de voorwaarden ieder jaar aan, waardoor u ieder jaar de kleine lettertjes weer dient te lezen en dus goed moet opletten of hetgeen waar u verzekerd voor was, nog steeds verzekerd is.
  • Een aantal verzekeraars dekken specialistische zorg slechts voor 50%. En dat is jammer, want juist specialistische zorg brengt doorgaans hoge kosten met zich mee.
  • De meeste verzekeringen dekken specifieke rasproblemen niet. Denk hierbij aan heupproblemen bij Duitse Herders, hartproblemen bij Cavaliertjes, elleboogproblemen bij de grotere rassen, enz.
  • Uw premie wordt ieder jaar hoger.
  • U betaalt maandelijks premie, wanneer er niets met uw huisdier gebeurt bent u deze kwijt.
Alternatief

Het beste alternatief voor een verzekering is het maken van een potje. Heel simpel eigenlijk, maar doeltreffend. U dient natuurlijk wel voldoende discipline te hebben om het potje niet te gebruiken voor andere zaken dan voor uw huisdier.

  • Het grote voordeel is dat u na verloop van tijd een bedrag heeft gespaard dat u kunt gebruiken voor noodgevallen.
  • Gebeurt er niets bijzonders in het leven van uw huisdier, dan heeft u een spaarpotje opgebouwd en bent u uw geld niet kwijt, zoals bij een verzekering.
  • Het nadeel kan zijn dat het gespaarde bedrag niet toereikend is.
Preventieve gezondheidszorg

Mijn Dierenkliniek heeft een passende oplossing gevonden om de preventieve gezondheidszorg gedekt te hebben. U kunt bij ons een abonnement afsluiten waarbij u de juiste preventieve zorg voor uw huisdier krijgt en in maandelijkse termijnen betaalt. U krijgt waar u voor betaalt en nog met 25-40% korting ook. Daarnaast profiteert u van extra voordeel. Meer informatie hierover vindt u hier.

Wij adviseren u goed over bovenstaande punten na te denken en uiteindelijk te kiezen voor hetgeen het beste bij u past. En… lees de kleine lettertjes goed door! – Drs. R.R.(Robbert) Kermani, eigenaar Mijn Dierenkliniek
Deel dit via:
Translate »