Samenwerking Zwerfkat in nood

Samenwerking Zwerfkat in nood

Mijn Dierenkliniek draagt de stichting Zwerfkat in Nood II een warm hart toe. Weten wat de stichting allemaal doet? Lees verder.

Zwerfkat in Nood II is een stichting die de allerkleinsten onder de zwerfkatten hulp biedt. Tevens biedt Zwerfkat in Nood II een veilige haven voor aangereden en zieke zwerfkatten. Zij vangt deze diertjes op in tijdelijke opvanggezinnen, een veilige plek waar ze kunnen herstellen, genezen en uitgroeien tot gezonde katjes, dit alles in de gezelligheid van de huiskamer. Tot slot zoekt de stichting voor hen hun gouden mandje als ze gezond en sterk zijn. Daarnaast heeft Zwerfkat in Nood II een unieke aidskattenopvang, Buddy Kat. samenwerking-zwerfkat-in-nood-mijn-dierenkliniekDe met aids besmette katten zijn prima plaatsbaar en krijgen zo hun kans op een definitief baasje! Meer dan 500 katten per jaar vinden via Zwerfkat in Nood II een nieuwe thuis. Het huiskamerprincipe zorgt ervoor dat de dieren sociaal zijn opgevoed, en tevens wordt de nieuwe eigenaar ondersteund voor vragen i.v.m. opvoeding of problemen (plassen, agressie, allergie, …).

Zwerfkat in Nood II voert een NO KILL beleid. Dit is een stappenplan om op een diervriendelijke manier het probleem van de overpopulatie van zwerfdieren en ‘afgedankte’ huisdieren op te lossen. Kenmerkend voor deze methode is dat er geen gezonde (of te behandelen) en/of herplaatsbare dieren worden ingeslapen. Om een overpopulatie van dieren te voorkomen staat Zwerfkat in Nood II achter neutralisatie. Ook worden alle dieren gechipt.

Sinds 2009 werkt stichting Zwerfkat in Nood II met plezier samen met Dierenkliniek De Mare in Leiden. Per 1 juli is de kliniek overgenomen en nu kan de stichting niet alleen terecht bij Mijn Dierenkliniek De Mare, maar ook bij Mijn Dierenkliniek Leiden. Zwerfkat in Nood II is erg blij met deze ontwikkeling en ziet er naar uit de samenwerking op een prettige manier voort te zetten!

Meer info: http://www.zwerfkat.com

Deel dit via:
Translate »