In 1978 is de gezelschapsdierenpraktijk gestart als vrije vestiging door dierenarts B. Broer. De volledige benedenverdieping aan de Boshuizerlaan 26 werd ingericht als praktijkruimte . Dierenarts Broer verleende sindsdien tevens de medische zorg in het Leidse dierenasiel “Stevenshage” (toen nog aan de Besjeslaan) en dierenpark Wassenaar, dat in 1984 om financiële redenen moest sluiten.

Na het plotse overlijden van dierenarts B. Broer in juni 1982, werd de praktijk overgenomen door dierenarts E.J.M. van de Wouw. Er volgden een aantal uitbreidingen, verbouwingen en veranderingen van de praktijk. De belangrijkste hiervan in vogelvlucht:

1985 Praktijkruimte uitgebreid met nieuwe wachtruimte.
1992 Patiëntenadministratie werd gestart op een computer. Kaartenbakken werden verleden tijd.
1994 Uitbreiding met nieuwe behandel-/operatiekamer.
1996 Nieuwe opnameruimte op eerste verdieping.
1999 In gebruik name balieruimte
2002 Geen open spreekuren meer maar uitsluitend werken op afspraak.
2005 In gebruik name aparte röntgenkamer en vernieuwde röntgenapparatuur en automatische ontwikkelaar.

In 1978 werkten in de praktijk 1 dierenarts en 2 assistentes, waaronder mevrouw M. van de Wouw. In de loop der tijd nam het aantal medewerkers toe tot 3 dierenartsen en 6 assistentes in 2011. Op 1 mei 2011 is de praktijk overgenomen door Drs. R.R. Kermani en wordt voortgezet onder de naam “Mijn Dierenkliniek Leiden”. Op dit moment werken er 3 dierenartsen en 5 assistentes in “Mijn Dierenkliniek Leiden”. Sinds de overname zijn er een aantal noviteiten in de kliniek bijgekomen, zowel veterinair als niet-veterinair. Op deze manier proberen wij de diergeneeskundige zorg voor uw huisdier zo optimaal mogelijk te maken.

Een aantal belangrijke noviteiten zijn:

hond-400-532zuurstofgenerator
narcose-monitor (tevens bloeddruk + electrocardiogram (ECG))
nieuw narcose-toestel
uitbreiding tandheelkunde mogelijkheden
nieuwe couveuze
video-endoscopie
nieuwe bloedanalyser
nieuwe urine analyser
diathermie
digitale röntgen
digitale dentale röntgen
echo-apparaat

Deel dit via:
Translate »