Op de werkvloer met dierenarts Robin Krul

Bij Mijn Dierenkliniek is geen dag hetzelfde. Van de liefste kittens tot de schattigste schoothonden en alles ertussenin: ze komen allemaal langs voor hun jaarlijkse vaccinatie, maar ook voor operaties en andere medische hulp. We geven u graag een kijkje in het reilen en zeilen van onze dierenklinieken. Deze week vertelt dierenarts Robin Krul graag over haar werk.

Het leukste vind ik om te opereren. Het geeft me voldoening een dier direct te kunnen helpen.

Hoe bent u terecht gekomen Mijn Dierenkliniek en hoe lang werkt u hier nu?

In 2010 heb ik tijdens een reis door Australië mijn man leren kennen. Aangezien hij een geboren en getogen Leidenaar is, ben ik na mijn studie naar Leiden verhuisd. De eerste paar jaar van mij carrière heb ik in een kliniek in Rotterdam gewerkt. Toen de mogelijkheid zich voordeed in Leiden te gaan werken, was ik erg blij! Sinds april 2016 ben ik werkzaam bij Mijn Dierenkliniek.

Wat is uw functie in de dierenkliniek en welke specialisaties horen daarbij?

Ik werk als dierenarts op onze locatie in Leiden Noord. Daar behandel ik veel katten, honden, konijnen en knaagdieren. Ook doe ik daar alle operaties.

”Het is fijn om te zien hoe dieren na veel inzet van mij en de eigenaar weer kunnen opknappen.”

Wat zijn uw favoriete werkzaamheden en waarom?

Het leukste vind ik om te opereren. Het geeft me voldoening een dier direct te kunnen helpen. Daarnaast vind ik het begeleiden van chronisch zieke dieren en hun eigenaar mooi om te doen. Het is fijn om te zien hoe dieren na veel inzet van mij en de eigenaar weer kunnen opknappen.

Wat spreekt u aan in het werken bij Mijn Dierenkliniek?

We werken bij Mijn Dierenkliniek met een heel hecht team. Dat betekent veel gezelligheid, maar ook dat er altijd mogelijkheid is om met collega’s te overleggen. Daarnaast heb ik op mijn locatie een hele leuke klantenkring. Hierdoor is zelfs een druk spreekuur erg gezellig.

Heeft u wel eens, door een minder leuke gebeurtenis, getwijfeld aan het vak?

Ik heb op mijn vorige werk een keer een patiënt verloren ondanks dat ik daar tot diep in de nacht nog mee bezig ben geweest. De eigenaar was erg verdrietig en nam mij het verlies persoonlijk kwalijk. Ik ben dierenarts geworden om dieren beter te maken en als dat nodig is te redden. Dat is intrinsiek, ik zal altijd mijn uiterste best doen en nooit moedwillig een patiënt opgeven.

Met welke dieren werkt u het liefst en waarom?

Een favoriete diersoort heb ik niet. Ik vind het juist leuk dat ieder dier zich anders gedraagt. Om mee te werken vind ik honden het leukst. Dit is omdat je als dierenarts met een hond ook echt een vertrouwensband kan opbouwen. Er is niets zo leuk als een hond die mij enthousiast begroet bij aanvang van het consult. Met andere dieren is deze relatie veel moeilijker op te bouwen als dierenarts.

Deel dit via:
Translate »