Voeding voor grote rassen?

Is speciale voeding voor pups van grote rassen nu wel echt nodig? Dat is een vraag die vele mensen ons stellen. Het antwoord is ja!

Pups die op volwassen leeftijd een gewicht van meer dan 20-25 kg zullen bereiken, hebben een andere voersamenstelling nodig dan pups van kleine rassen. Bij ‘grote rassen’ (zoals bijvoorbeeld Labrador Retriever, Golden Retriever, Rottweiler, Berner Sennen) komen gewrichtsproblemen voor die deels erfelijk zijn, maar ook beïnvloed worden door de kwaliteit van de voeding en de snelheid van de groei. Voorbeelden van deze problemen zijn HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie).

De voeding moet daarom voldoen aan een aantal eisen:

  • een verlaagd energie gehalte, om overgewicht en een te snelle groei te voorkomen
  • een verlaagd calciumgehalte
  • voldoende voedingstoffen en vitaminen voor de groei

Daarnaast is het belangrijk dat uw puppy niet te lang achtereen beweegt en zoveel mogelijk aan de lijn wandelt, geen trappen loopt en niet springt. Wel goed zijn rechtlijnige bewegingen (draven naast de fiets) en zwemmen (pas als uw pup volledig gevaccineerd is).

Wilt u weten of uw pup ook in deze categorie thuis hoort en dus ook speciale voeding nodig heeft, belt u dan met onze kliniek en laat u adviseren door onze assistentes.

Deel dit via:
Translate »