BTW-verlaging dierenarts?

In Nederland worden huisdieren bij wet als een luxeproduct beschouwd. Daarom vallen diergeneeskundige handelingen onder het hoge btw-tarief van 21%. De Sophia-Vereeniging is het daar niet mee eens. Huisdieren zijn weliswaar geen eerste levensbehoefte, maar medische zorg is dat wel. Net als voor mensen, zou medische zorg voor dieren belastingvrij moeten zijn.

Lager btw-tarief
De Sophia-Vereeniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, wat de drempel verlaagt om (tijdig) een dierenarts te bezoeken. Zo krijgen huisdieren de zorg die ze verdienen en wordt ernstig dierenleed voorkomen.

Mijn Dierenkliniek steunt dit initiatief
Om aan te tonen dat er groot maatschappelijk draagvlak is voor lagere dierenartskosten, is de Sophia-Vereeniging een petitie gestart. Wilt u bijdragen aan betere en goedkopere zorg voor huisdieren? U kunt het verzoek aan de staatssecretaris kracht bijzetten door een petitie te ondertekenen.

De petitie ligt op de balie van de vestigingen van Mijn Dierenkliniek Leiden en Mijn Dierenkliniek De Mare. Deze kunt u ondertekenen. U kunt er ook voor kiezen om de petitie online te tekenen via de website van de Sophia-Vereeniging, klik hier.

(Bron: website Sopia-Vereeniging)

Deel dit via:
Translate »