Ontworming

Er is nog altijd onduidelijkheid bij veel van onze clienten over de ontworming. Hieronder vindt u de informatie die u nodig hebt voor uw hond en kat.

Hond

Een puppy moet een aantal keren ontwormd worden. Dat kan al vanaf 2 weken leeftijd. Bij puppy’s spelen meestal alleen spoelwormen een rol. Deze hebben een wormcyclus van ongeveer 2 weken. Een voorbeeld schema van ontworming van pups is op 2, 4, 6, 8, 12 en 16 weken leeftijd. Voor uw pup bestaan ontwormpasta’s die u vrij eenvoudig in de bek kunt spuiten. Uiteraard zijn er ook pilletjes beschikbaar.

Ook volwassen honden lopen een risico op een wormenbesmetting. Denk maar eens aan het snuffelgedrag van uw hond bij andere honden en op de hondenuitlaatveldjes… Wormen die een rol kunnen spelen zijn: spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen hond regelmatig te ontwormen; het huidige advies is 4 x per jaar. 

In geval van zogende teven, ontwormt u deze steeds tegelijk met de pups.

Kat

Een kitten moet een aantal keer ontwormd worden. Dat kan al vanaf 2 weken leeftijd. Ontwormen kan met een pasta of een tabletje. Bij kittens spelen meestal alleen spoelwormen een rol; deze hebben een wormcyclus van ongeveer 2 weken. Een voorbeeld schema van ontworming van kittens is op 2, 4, 6, 8, 12 en 16 weken leeftijd. Voor uw kitten bestaan ontwormpasta’s die u vrij eenvoudig in de bek kunt spuiten, een ideale oplossing, zeker ook wat de dosering betreft.

Ook volwassen katten lopen een risico op een wormenbesmetting. Wormen die een rol kunnen spelen zijn: spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen kat regelmatig te ontwormen; het huidige advies is 4 x per jaar.

Indien u een poes heeft die haar kittens zoogt, dan ontwormt u deze steeds tegelijk met de kittens.

Deel dit via:
Translate »