Bel uw dierenarts

Vaak is het voor een dierenarts erg moeilijk om achteraf te vertellen waaraan uw huisdier is overleden. Mocht u toch nog met vragen zitten, schroom dan niet om uw eigen dierenarts te bellen. Een geruststelling of een luisterend oor is voor uzelf vaak al voldoende. Daarnaast is het voor de dierenarts goed om te weten dat uw huisdier is overleden. Hij/zij kan dit in zijn systeem aanpassen en ervoor zorgen dat u niet straks nog een vaccinatie-oproepje krijgt. In enkele gevallen kan dat vervelend voor u zijn.

Bel het betreffende huisdierencrematorium of -begraafplaats van uw keuze

De meeste huisdierencrematoria hebben een vervoersdienst die u kunt raadplegen. Zij halen dan -tegen vergoeding- uw overleden huisdier bij u op en verzorgen desgewenst een crematie, begrafenis of destructie. U kunt uw overleden huisdier in de meeste gevallen ook zelf bij het huisdierencrematorium of -begraafplaats brengen. Belt u wel altijd even van tevoren om een afspraak te maken. Voor een overzicht klik hier.

Bel de dierenambulance

Ook de dierenambulance kan uw overleden huisdier bij u thuis ophalen. Bel hen en vraag naar de mogelijkheden die zij u kunnen bieden. Dit verschilt per regio.

Chip afmelden

Wanneer uw huisdier een chip heeft, kunt u deze afmelden op de website van de NDG (klik hier).

Hondenbelasting

Sommige gemeenten verplichten de hondeneigenaar tot het betalen van hondenbelasting. Raadpleeg uw gemeente voor meer informatie over het afmelden van uw huisdier.